Με την ανακοίνωση ίδρυσης νέου κόμματος απαντά ο Αλέκος Αλαβάνος στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να θέσει τον ίδιο και το «Μέτωπο» εκτός ΣΥΡΙΖΑ ή να τον αναγκάσει να επιστρέψει σε αυτόν με όρους υποταγής.

Χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκε Παναττική συνέλευση του συνδυασμού του οποίου ηγήθηκε στις περιφερειακές εκλογές ο Αλέκος Αλαβάνος , όπου αποφασίστηκε :
«Η συγκρότηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με τη μορφή πανελλαδικής πρωτοβουλίας-δικτύωσης με σκοπό να προωθήσει την ιδέα της οικοδόμησης πλατιού πολιτικού και κοινωνικού Μετώπου στη βάση τεσσάρων σημείων:
1. Να φύγει η κυβέρνηση.
2. Να φύγουν τρόικα και μνημόνιο
3. Αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους άμεσα με τους όρους του λαϊκού συμφέροντος και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και
4. Ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση το κοινωνικό κράτος. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνέλευση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις αρχές του επόμενου έτους (Γενάρης 2011)».

Η απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου αιφνιδίασε την Κουμουνδούρου, η οποία εκτιμούσε ότι το μικρό ποσοστό που έλαβε στην περιφέρεια Αττικής ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα τον απέτρεπε από την απόφαση δημιουργίας νέου κόμματος. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, πάντως, πέραν του κ. Αλαβάνου έχει να αντιμετωπίσει και το Αριστερό Ρεύμα των κ. Π. Λαφαζάνη και Δ. Στρατούλη , οι οποίοι έχουν διαφορετική προσέγγιση για το μέλλον του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την πλειοψηφία του κόμματος. Πηγή: real.gr