Τροπολογία – προσθήκη για το δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα συγγενών αποβιώσαντος, συνεπεία του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο: «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις».

Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη και συνυπογράφουν η Γραμματέας της Κ.Ο, Όλγα Γεροβασίλη, η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και ο Αναπλ. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην αιτιολογική έκθεση, με την προταθείσα τροπολογία, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν στους δικαιούχους διορισμού στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 14 του ν. 2266/1994 (Α΄ 218) και συγκεκριμένα προβλέπεται η ένταξη σε αυτούς, των συγγενών αποβιώσαντος, συνεπεία του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φονικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, συγκλόνισε την κοινωνία του Νομού Ηρακλείου και προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο σύνολο των κατοίκων του Νομού.