Πολλές ερωτήσεις δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.

Στο ερώτημα του Newsbeast πώς βλέπει η κυβέρνηση την μεγάλη συμμετοχή και αν την προβληματίζει αλλά και αν η πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη σηματοδοτεί ανανέωση, απάντησε: «Η εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ είναι ένα πολιτικό γεγονός που παρακολουθήσαμε με την σημασία και το σεβασμό που αρμόζει σε γεγονότα τέτοια όταν απευθύνονται στην κοινωνία. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Η δημοκρατία αναδεικνύεται με την ενεργό συμμετοχή και όχι την αποστασιοποίηση των πολιτών. Τα κόμματα και οι οργανισμοί δεν πρέπει να μένουν περίκλειστα αλλά να απευθύνονται στην κοινωνία για κορυφαία ζητήματα και μέχρι στιγμής στην πολιτική ζωή το έχουν κάνει αυτό η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Για το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές μετά τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Οικονόμου επανέλαβε: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαχειρίζεται κρίσεις όπως η πανδημία αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας, είτε με σπουδαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις όπως π.χ. σε εκπαίδευση και ψηφιακό μετασχηματισμό. Στο τέλος της θητείας θα κληθούν οι πολίτες να τα αξιολογήσουν», τόνισε.

Επίσης απαντώντας σε ακόμα ένα ερώτημα για το θέμα αυτό ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ είναι εσωτερικό ζήτημα και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε ως σχολιαστής. «Μέχρι το τέλος της 4ετιας κάθε πολιτική δύναμη θα έχει καταθέσει τις προτάσεις της. Εμείς θα καταθέσουμε το σχέδιό μας που έχει μεταμορφώσει την χώρα στην κυριολεξία», είπε χαρακτηριστικά.