«Ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εμφανίστηκε και πάλι στις τηλεοπτικές οθόνες, για να μιλήσει και πάλι για τον κορονοϊό και τα εμβόλια. Με τον καθηγητή συμφωνεί και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, όπως τόνισε σε σημερινές της δηλώσεις.
«Νομίζω ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα και στη Βόρεια Ελλάδα ήδη έχουμε μπει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κ. Γκάγκα, ενώ εκτίμησε πως «δεν θα πάμε σε lockdown». Το θέμα είναι να προστατέψουμε τον άλλο κάνοντας το εμβόλιο και τηρώντας τα μέτρα, υπογράμμισε.
«Υπάρχει μια πόλωση γύρω από το εμβόλιο και είναι λυπηρό»
Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, «υπάρχει μια πόλωση γύρω από το εμβόλιο και είναι λυπηρό γιατί πραγματικά μπορούμε να σώσουμε ζωές». Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς καθώς αρχίζει ένας αντίλογος, συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση γιατί η χώρα μας έχει πάει πίσω στο θέμα αυτό, η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε ότι «όταν κάποιοι μαλώνουν ή έχουν πρόβλημα δεν φταίει ποτέ ο ένας από τους δυο, φταίει όλο το σύστημα».
«Δεν είναι θέμα πολιτικής και αντιπολίτευσης, είναι θέμα υγείας και πρέπει να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι», ανέφερε.
«Δεν θέλουμε να υπάρχει κύμα πόλωσης, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει για τον εαυτό του»
Σχετικά με την τρίτη δόση, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι πιθανότατα θα κάνουμε όλες οι ηλικίες προοπτικά, ωστόσο οι άνθρωποι που θα πρέπει να κάνουν είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι είναι με χρόνια προβλήματα.
Τι είπε για την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα
Αναφέρθηκε και στην επανεμφάνιση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, λέγοντας ότι είναι γιατρός εκπροσωπεί την επιτροπή των επιδημιολόγων. Νομίζω ότι δεν τέθηκε θέμα αν είναι επιστήμονας ή όχι και αυτός είναι ο λόγος που βγήκε.
Για τις περιπτώσεις που ασθενείς υπογράφουν για να μη διασωληνωθούν, η κ. Γκάγκα είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις επιθυμίες του ασθενούς που έχει καθαρό το μυαλό του, που δεν είναι υπό επήρεια φαρμάκων ή δεν έχει ένα οξύ πρόβλημα»
«Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την θέληση του και για εμάς είναι φοβερό για κάθε άνθρωπο που χάνεται και ειδικά όταν μπορείς να κάνεις κάτι»
Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια ετοιμάζεται ένα chat forum σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο θα απαντάνε γιατροί σε ερωτήσεις. «Εάν είναι προβοκατόρικη ή κάτι που δεν μπορείς να απαντήσεις, δεν θα απαντήσεις. Η αγωνία όμως μπορεί να απαντηθεί», εξήγησε.