«Η κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σημαίνει για τους εργαζόμενους επιστροφή στο μεσαίωνα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει εξόντωση και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν περισσότερα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία, ενώ υπογράμμισε ότι «είναι σε όλους γνωστό, ότι οι συλλογικές συμβάσεις εμπίπτουν στο εθνικό δίκαιο και δεν έχει καμιά δικαιοδοσία η τρόικα και το μνημόνιο. Είναι απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης να αποφασίσει τι μέλλον θέλει, τι μέλλον προετοιμάζει για τους εργαζόμενους της χώρας».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με την ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Ιρλανδία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο ακριβώς διότι πριν έρθει η τρόικα εφάρμοσε την μνημονιακή πολιτική. Μια πολιτική που σήμερα την οδηγεί στο χείλος του γκρεμού. Για να δούμε προοπτική πρέπει να απεμπλακούμε από αυτό το μηχανισμό, να φύγουμε από την στενή επιτήρηση του μνημονίου και της τρόικας. «Οι στιγμές είναι κρίσιμες», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και «εμείς θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να εκφραστεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που θέλει λύση διεξόδου και προοπτική».