«Η επίκληση της μηδενικής ανοχής διαχέεται από την κυβέρνηση τόσο στην κοινωνία όσο και στα θεσμικά όργανα τα οποία και επηρεάζει» σχολιάζει ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης τις μέχρι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, «η κυβέρνηση παίζει στο πεδίο της έντασης και η κοινωνία δεν πρέπει να πέσει στη παγίδα και να παίξει στο ίδιο γήπεδο». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», «λύση υπάρχει όπως και προηγούμενο, δηλαδή, μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα ο Ρωμανός συνοδευόμενος από αστυνομικό εφόσον το δεχθεί».

Αρνητικός είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης για το θέμα της τηλεδιάσκεψης που προτείνει το υπουργείο δικαιοσύνης καθώς «η τηλεδιάσκεψη καταργεί βασικές διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα και μας στέλνει πίσω» αφού «ο σωφρονιστικός μας κώδικας είναι από τους πλέον σύγχρονους».

Ο κ. Ρουπακιώτης τονίζει ακόμη ότι με τους χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση «δεν διασφαλίστηκαν τα δικαιώματα που προβλέπει ο νομοθέτης, δηλαδή η δυνατότητα εκπαίδευσης του κρατουμένου και η σύγχρονη αντίληψη και πρακτική που υπαγορεύει ανθρωπιστικό χειρισμό».