«Η συζήτηση με την τρόικα θα επικεντρωθεί στα θέματα του μισθολογίου και του νέου πάγιου συστήματος αξιολόγησης», δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία τόνισε, πως «εκτιμούμε, ότι μετά τη συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης γύρω από τη μεταρρύθμιση του μισθολογίου, το οποίο θα τύχει μεγάλης επεξεργασίας και θα εφαρμοστεί από 1/1/2016, δεν υπάρχουν άλλα ανοιχτά μέτωπα».
Η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, επισήμανε σχετικά με τις απολύσεις, ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μίας μεγάλης πορείας. Συνεχίζονται οι έξοδοι λόγω πλαστών και πειθαρχικών παραπτωμάτων. Ωστόσο, οι απολύσεις δεν είναι το θέμα, γιατί δεν υπάρχει νέος αριθμητικός στόχος για το 2015».
Επίσης, αναφέρθηκε στη δοκιμαστική περίοδο των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία όπως είπε «θέλουμε η διετία της δοκιμαστικής περιόδου να είναι ουσιαστική, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να αναπτύξουν την αίσθηση της αποστολής που πρέπει να έχουν απέναντι στον πολίτη και στο δημόσιο συμφέρον».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη, τόνισε, ότι «ένα βήμα πριν το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης για το μνημόνιο, πραγματικά δεν βοηθούν καθόλου και θυμίζουν εκπρόσωπο της τρόικας και όχι εκπρόσωπο του πρώτου κυβερνητικού εταίρου». Πρόσθεσε επίσης, ότι «αυτό που χρειάζεται η χώρα αυτήν τη στιγμή είναι πάνω απ’ όλα συνεννόηση και συνεργασία. Οι δημοσκοπικές τάσεις δείχνουν, ότι πάλι η εντολή του ελληνικού λαού θα είναι: «συνεργαστείτε». Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι τρία θέματα δεν πρέπει να συζητηθούν με την τρόικα: Το ένα είναι οι περικοπές των κύριων συντάξεων, το δεύτερο είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και το τρίτο είναι οι ομαδικές απολύσεις».
Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου, για την πρόταση Παπαδημούλη, γύρω από τη συμφωνία διαπραγμάτευσης, την εκλογή προέδρου και εθνικές εκλογές, σημείωσε, ότι «οποιαδήποτε πρόταση που αφορά αυτό που προτείναμε από το ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό χρειάζεται η χώρα τώρα που τελειώνει το πρόγραμμα και πρέπει να πάμε σε μία πιστωτική γραμμή βοήθειας, για να βγούμε με προστασία στις αγορές. Τώρα, τις λεπτομέρειες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εκλογές τις συζητάμε. Ο κ. Παπαδημούλης καταλαβαίνει, ότι πέρα από τον μικρόκοσμο της Ελλάδας, υπάρχει ένας κόσμος, μία Ευρωπαϊκή Ένωση, που υφίσταται μεγάλες αλλαγές. Και σ’ αυτές τις μεγάλες αλλαγές πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε».