Στο υπουργείο Οικονομικών έφτασε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εν αναμονή της προγραμματισμένης συνάντησής του με την τρόικα και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Πιστοί στο ραντεβού τους όμως ήταν και οι τροϊκανοί που έφτασαν λίγο πριν τις 10.00, ώρα που ήταν η προκαθορισμένη συνάντησή τους.

Ο υπουργός, συνοδεία της αστυνομικής του ασφάλειας, κρατώντας τον χαρτοφύλακά του είναι έτοιμος για τη διαπραγμάτευσή του με τον Πολ Τόμσεν και την ομάδα των τροϊκανών. Έτοιμοι όμως ήρθαν και οι τροϊκανοί.

Πάντως, τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ αναμένεται να ασχοληθούν με τα προαπαιτούμενα του υπουργείου Εργασίας που σχετίζονται με την κατάργηση από 1η Ιανουαρίου του 2015 όλων των τελών υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία και βρίσκονται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας, αλλά και τη θέσπιση της απαιτούμενης νομοθεσίας για την απορρόφηση από το ΕΤΕΑ των επικουρικών ταμείων του Δημοσίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Βρούτση θα βρεθούν και οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το συνδικαλισμό και τις απεργίες, η ευθυγράμμιση του πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, αλλά και η υιοθέτηση του πακέτου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος με βάση τις αναλογιστικές μελέτες που θα γίνει στα τέλη του φθινοπώρου.

Λίγη ώρα αργότερα στο ΥΠΟΙΚ έφθασε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος