Με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων είναι αδύνατον να γίνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ και αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στο συνολικό πακέτο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τονίζει σε συνέντευξή του, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Πρέπει να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου,να αγωνιστούμε όχι μόνο κατά της “μικρής ΔΕΗ”, αλλά συνολικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές, άρα το να εναποθέτεις όλο το πρόβλημα, ακόμη και της “μικρής ΔΕΗ” στο δημοψήφισμα, δεν κάνει καθόλου καλό. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου» σημειώνει κ. Παφίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση επιστρατεύει τους απεργούς της ΔΕΗ και η δική μας θέση είναι ότι δεν έπρεπε να υπακούσουν. Όχι αυθαίρετα και απάνω, αλλά να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις, να υπάρξει λαϊκή κινητοποίηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες και να πάνε οι εργαζόμενοι κόντρα σε αυτή την απόφαση».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας είπε πάντως ότι συζητά την πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα, ο κ. Παφίλης υπογραμμίζει: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια και να αποφασίσει αν είναι με “τον αστυφύλαξ ή τον χωροφύλαξ”. Γιατί δεν μπορεί να είναι και με τα δύο. Αν θεωρεί ότι η ΔΕΗ πρέπει να είναι δημόσια ,όπως μπορεί να λέει καμιά φορά με μισόλογα, να καταθέσει αυτό το πλαίσιο. Ολόκληρο. Που περιλαμβάνει όλους τους νόμους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ από το 1999 μέχρι σήμερα. Ας καταθέσει τη δική του πρόταση, εμείς θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση, όπως καταθέτουμε πάντα. Αυτό δεν εμποδίζει τη συγκέντρωση 120 βουλευτών για να γίνει η συζήτηση».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παφίλης τονίζει ότι το ΚΚΕ «πάντα, από θέση αρχής, δεν ψηφίζει κανέναν, όποιος και να είναι. Δεν έχει σημασία το πρόσωπο, γιατί είναι ένας θεσμός ο οποίος στην πραγματικότητα υπογράφει τους αντιλαϊκούς νόμους και την αντιλαϊκή πολιτική. Επομένως, η θέση μας είναι δεδομένη, δεν πρόκειται να αλλάξει. Έτσι ή αλλιώς, ούτε πρόκειται να μπούμε σε λογική παζαριού».