Επιβεβαίωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ότι είχε δεχθεί πρόταση από το Γ. Αποστολίδη και τον Π. Δεμέστιχα για την από κοινού ίδρυση τράπεζας.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ κατέθεσε ότι τον Απρίλιο του 2006 είχε δεχθεί επίσκεψη από το στέλεχος της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», που συνοδευόταν από τον κ. Δεμέστιχα, τρεις μήνες πριν το διορισμό του στη θέση του προέδρου του ΤΕΑΥΦΕ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ως περίεργη σύμπτωση ότι λίγους μήνες μετά οι δύο φίλοι «συνεργάστηκαν» στην υπόθεση των ομολόγων.

Στην εξεταστική προσήλθε επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΕΥΠ Δ. Μυρογιάννης, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε συγκληθεί συνάντηση των προέδρων των ασφαλιστικών ταμείων με τον τότε υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μυρογιάννης κατέθεσε ότι στη συνάντηση αυτή «εκπρόσωποι του υπουργείου πρότειναν στους πρόεδρους να μην αφήνουν τα αποθεματικά να κάθονται, αλλά να τα επενδύουν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου για να βοηθούν το κράτος».