Ως «εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να ανανεώσουμε και να υπογραμμίσουμε τη δέσμευσή μας και την επιθυμία μας για την ευρωατλαντική προοπτική όλης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος την Άτυπη Υπουργική Διάσκεψη Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, κατά την άφιξή του στη Διάσκεψη, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Η Υπουργική Συνάντηση που οργανώνουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να ανανεώσουμε και να υπογραμμίσουμε τη δέσμευσή μας και την επιθυμία μας για την ευρωατλαντική προοπτική όλης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία στην περιοχή. Και χαίρομαι γιατί η λεγόμενη «Ατζέντα Θεσσαλονίκη 2014», που ήταν το βασικό αποτέλεσμα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2003, τώρα σε αυτή την Ελληνική Προεδρία αποκτά μια νέα δυναμική».