Με την παράταξη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» στην Κεντρική Μακεδονία, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης, είναι υποψήφια η πρώην Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή.

Η Πόπη Καλαϊτζή είναι γιατρός και το τελευταίο διάστημα είχε μεταναστεύσει στη Γερμανία, όπου βρήκε δουλειά, επειδή στην Ελλάδα οι δυσκολίες ήταν περισσότερες από τις ευκαιρίες, όπως είπε η ίδια. Πρόσθεσε πως αποδέχθηκε την πρόταση που της έκανε ο κ. Ιωαννίδης για τους ίδιους λόγους για τους οποίους έφυγε από τη χώρα, δηλαδή για να παλέψει να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε οι νέοι άνθρωποι να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν.

«Η Πόπη Καλαϊτζή έχει βαθιά γνώση της Αυτοδιοίκησης όσο λίγοι. Είναι πολύ σημαντικό για μας ότι προτίμησε να παραμερίσει την καριέρα της για να μπει στο δικό μας αγώνα» δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης κι επεσήμανε ότι από τους βασικούς στόχους της παράταξής του είναι να μην φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό και να μένουν εδώ. Τόνισε, ακόμα, πως η παράταξή του πηγαίνει στις εκλογές για να κερδίσει και έτσι θα κερδίσει και ο κόσμος.

«Είμαι εδώ για σένα και για τη Μακεδονία μας» είπε η κ. Καλαϊτζή, απευθυνόμενη στον κ. Ιωαννίδη και σημείωσε: «Έφυγα στη Γερμανία γιατί έβλεπα να χάνονται τα οράματα που είχα εγώ και όλοι οι άνθρωποι της δικής μου γενιάς. Έπρεπε να είμαι παρούσα. Ήρθα για να μείνω».

Τώρα είναι με άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά της στη Γερμανία και το καλοκαίρι θα ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες. Σε ερώτηση τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί ο Γιάννης Ιωαννίδης περιφερειάρχης, απάντησε ότι είναι σίγουρη πως θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά αν οι πολίτες κρίνουν διαφορετικά, θα το εκτιμήσει τότε. Πάντως, διευκρίνισε πως δεν θεωρεί επάγγελμα να είναι πολιτευτής ή περιφερειακός σύμβουλος.