Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε στο Δίον ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Δημήτρη Χριστογιάννη, το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κουκοδήμο, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πιερίας, Ηλία Τάρπα, και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, βρέθηκε από νωρίς το πρωί στον παραδοσιακό οικισμό των Σαρακατσαναίων στο Δίον, όπου παρακολούθησε χορευτικά συγκροτήματα και δοκίμασε παραδοσιακά εδέσματα.

Τις εντυπώσεις έκλεψε από όλους το «γλυκό ψωμί», που έφτιαξαν οι γυναίκες του Συλλόγου. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σαρακατσάνικο έδεσμα το οποίο δίνουν σε γιορτές. «Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε την παράδοση στους πρόποδες του Ολύμπου. Η Πολιτεία έχει αρωγό της τους πολιτιστικούς συλλόγους, γιατί οι σύλλογοι μεταφέρουν τα ήθη και τα έθιμα και μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά μας τον πολιτισμό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Ιωαννίδης επισκέφτηκε τον Κολινδρό Πιερίας και το απόγευμα θα μεταβεί στην Επανομή και στο Τριάδι Θεσσαλονίκης, όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες, καταστηματάρχες και με κατοίκους του δήμου Θέρμης.

Πηγή: thestival.gr