Το τουρκικό ΥΠΕΞ διέψευσε το δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο έκανε λόγο για επιθυμία του Ερντογάν να βυθιστεί ελληνικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι δημιούργημα της φαντασίας», ανέφερε ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το γερμανικό δημοσίευμα.

Χαρακτηριστικά ο Ακσόι αναφέρει σύμφωνα με τη Yeni Safak: «Τα νέα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα της φαντασίας.

Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης έκανε κατηγορίες εναντίον της χώρας μας βάσει αυτών των φανταστικών ειδήσεων είναι μια νέα εκδήλωση της προκλητικής πολιτικής αυτής της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, ασυμβίβαστη με το διεθνές έθιμο και νόμο».

Welt: Ο Ερντογάν είχε ζητήσει να βυθιστεί ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο

Άρθρο της γερμανικής Welt αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει από το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο.

«Ο υπολογισμένος πόλεμος του Ερντογάν», αναφέρει ο τίτλος του γερμανικού δημοσιεύματος το οποίο τονίζει μεταξύ άλλων πως «μια στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απειλεί στην ανατολική Μεσόγειο».

Στη συνέχεια η Welt κάνει μία αποκάλυψη επικαλούμενη στρατιωτικούς κύκλους. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό τη βύθιση ενός ελληνικού πλοίου στη Μεσόγειο.

«Πρέπει να το κάνετε χωρίς να σκοτωθεί κανείς», φέρεται να είπε ο Ερντογάν. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν και τότε κάποιος άλλος πρότεινε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Welt- να καταρριφθεί ένα ελληνικό αεροσκάφος, καθώς ο πιλότος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτόξευσης για να σωθεί.

Ωστόσο και αυτό το σχέδιο αρνήθηκαν να το υλοποιήσουν οι στρατηγοί.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου