Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πορεία των ενδοκοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό καθώς και οι πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο και η γενικότερη πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό είναι δύσκολη και χρειάζεται προσοχή, καθώς οι ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές. «Θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες, καθώς στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Κύπρος, προοπτική μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από λύση του Κυπριακού» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξή του στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα θετικά της προηγούμενης διαπραγμάτευσης. «Είναι δύσκολη προσπάθεια αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί για να βρεθεί λύση, γιατί διαφορετικά η Κύπρος θα κρατείται όμηρος. Και δεν θα πρέπει ούτε κατ’ ελάχιστον να αμφισβητηθεί η ενιαία κυριαρχία της Κύπρου» υπογράμμισε.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τις ευρωεκλογές, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη διαφωνία του ΑΚΕΛ με την πολιτική που ακολουθείται, την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη και συμπλήρωσε πως συντηρεί τον φαύλο κύκλο της κρίσης. «Στις ευρωεκλογές θα πρέπει οι λαοί να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία και ότι η προοπτική της είναι να πείθει τους πολίτες για την αναγκαία ενοποίησή της.