«Να του πεις τα βάσανα που τραβάς με την τρόικα…», αυτή ήταν η παραίνεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την ώρα που άρχιζε η διευρυμένη συνάντηση του Έλληνα προέδρου και του Γερμανού ομολόγου του με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών.

Όπως γράφει σήμερα ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε λεπτομερώς τον Γιοακίμ Γκάουκ για την κατάσταση της οικονομίας και τη βελτίωση του κλίματος. Αναλυτική ενημέρωση έκανε και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συζήτησε και για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Παρών ήταν και ο Γιάννης Μιχελάκης που μίλησε για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά το Προεδρικό Μέγαρο ο Γερμανός πρόεδρος μετέβη στον Διόνυσο όπου τού παρέθεσε γεύμα ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Χρόνια έχω να φάω στη μία το μεσημέρι», είπε ο κ. Μεϊμαράκης

Σύμφωνα με τη στήλη ο Γιοακίμ Γκάουκ έδειξε έκπληκτος όταν πληροφορήθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως συστήνεται διακομματική επιτροπή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως το έθεσε, «εγώ δεν είμαι μέλος της κυβέρνησης αλλά θα μεταφέρω όσα μου λέτε και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την Ελλάδα».