Χαρακτήρα εθνικών εκλογών  έδωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Γ.Παπανδρέου στην διακαναλική συνέντευξη που έδωσε σήμερα. Κι όχι μόνο…

Δήλωσε ευθέως ότι αν στις 7 Νοεμβρίου δεν υπερψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ και οι συνδυασμοί του αυτό θα σημάνει εθνικές εκλογές. «Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές, αλλά αν βαρύνει η κατάσταση σε ότι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να προωθεί τις αλλαγές τότε ο Λαός θα αποφασίσει. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»  είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός θέτοντας με τον πλέον κάθετο τρόπο το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών οι οποίες εκ των πραγμάτων μεταμορφώθηκαν σε εκλογές ψήφου εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας για την κυβέρνηση.

Ο Γ.Παπανδρέου χρησιμοποίησε ιδιαίτερα υψηλούς έως δραματικούς τόνους μιλώντας πολλές φορές για «αδιέξοδο» ενώ δεν δίστασε να πει ότι «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» .Πάντως φρόντισε να τονίσει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους  και αν «όλα πάνε καλά» μπορεί και πριν το 2013 να αρθούν κάποιες από τις αδικίες στους συνταξιούχους. «Αν όλα πάνε καλά», μπορεί και η άρση του μνημονίου να γίνει το 2013 «αν ακολουθήσουμε πιστά το πρόγραμμα».