«Το περιθώριο κέρδους δεν το προσδιορίζει η κυβέρνηση αλλά διαμορφώθηκε από τους καπνοβιομήχανους προκειμένου να έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, αναγνωρίζοντας εμφανώς δίκαιο στα αιτήματα των περιπτεριούχων που έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πολιτική βούληση της για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών στο υπουργείο Οικονομικών.

«Πιέζουμε για να γίνουν οι προτάσεις μας αποδεκτές από όλους» τόνισε ο κ. Κουσελάς και ανέφερε ότι στόχος της κυβερνητικής πρωτοβουλίας είναι να επανέλθει το σύστημα σε ισορροπία όσον αφορά το ποσοστό κέρδους των λιανοπωλητών.

Βουλευτές από όλες τις πτέρυγες κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καθιέρωση βιώσιμων περιθωρίων κέρδους για τους λιανοπωλητές. Ζήτησαν επίσης να παταχθεί το λαθρεμπόριο των τσιγάρων και των καυσίμων που προκαλεί απώλεια σημαντικών εσόδων για το κράτος.