Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με θέμα τον προγραμματισμό δράσης, ολοκληρώθηκαν με την έγκριση με ευρεία πλειοψηφία, της εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κατά τη δευτερολογία του δήλωσε πως, «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εν τη ρύμη του εκνευρισμού του ομολόγησε: ψηφίστε είπε, το μοντέλο της κεντροαριστεράς που σας υποδεικνύω για να μην απονομιμοποιηθεί η στρατηγική της χώρας. Δηλαδή ψηφίστε την κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ για να στηρίξετε την κυβέρνηση των συγκεκριμένων λογικών και επιλογών. Ε, αυτή την κεντροαριστερά δεν την έχει ανάγκη ο τόπος» και συνέχισε:

«Βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά και με τον αριστερό λαϊκισμό. Αρνούμαστε τόσο τις συντηρητικές κατευθύνσεις όσο και τον λαϊκότροπο αντιπολιτευτικό λόγο».

Για το θέμα της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως η Ε.Ε. του κόμματος «θα ολοκληρώσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις αναγκαίες διαβουλεύσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τις όποιες αποφάσεις, θα κληθεί να λάβει ως τελικός κριτής η Κ.Ε. του κόμματος».