Δίνουν και παίρνουν οι ζυμώσεις των βουλευτών για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, που είναι ένα από τα θέματα που κυριαρχούν στα πηγαδάκια της Βουλής.

Όσοι «μυρίζονται» εκλογές, λένε ότι η «εσάνς» αναβλύζει από τις καθημερινές κινήσεις και επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού.

Εντοπίζουν εξαγγελίες έντονα προεκλογικού ύφους, «μηνύματα» προς την τρόικα και διαρκώς ενισχυόμενη προεκλογική παρουσία και αναρωτιούνται, αν αυτές οι κινήσεις έχουν να κάνουν μόνο με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Πολλά πάντως θα κριθούν από το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών, έλεγε στο newsbeast.gr κορυφαίο στέλεχος και πρώην υπουργός της ΝΔ.

Αν δηλαδή η κυβέρνηση δεν έχει τα προσδοκώμενα θετικά αποτελέσματα, η πίεση θα είναι αφόρητη και οι εκλογές θα είναι μονόδρομος, σχολίαζε γαλάζιος πρώην υφυπουργός.

Αν επίσης το εκλογικό σώμα ψηφίσει με άξονα το μνημόνιο, πάλι το μήνυμα θα είναι ηχηρό, προς όποια πλευρά κι αν τείνει.Πάντως, δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις ορισμένων ότι ο πρωθυπουργός, υπό την πίεση των συνεπειών του μνημονίου, θα αναγκαστεί να ζητήσει συγκυβέρνηση.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το σκέφτονται.

Θεωρούν κι εκείνοι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου θα είναι καταλύτης εξελίξεων σε πολλά επίπεδα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στο μέγεθος που θα λάβει η ψήφος διαμαρτυρίας.

Πάντως κι από τα δύο μεγάλα κόμματα κανένας δε φαίνεται πρόθυμος για μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που μας έλεγε προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, ότι «εμείς τους βάλαμε και πλάτη σε πολλά θέματα, κάτι που αυτοί δεν έκαναν ποτέ ως αντιπολίτευση».