Έκκληση στον πρωθυπουργό να ενεργήσει άμεσα στην υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη απηύθυνε με σημερινή δήλωσή του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης .

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν δικαιολογείται η μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη σε πειθαρχικό κελί των φυλακών Γρεβενών «στη βάση κάποια αόριστης αναφοράς αναφορικά με θέματα ασφάλειας, όταν όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική αιτία, καθώς ο Βασίλης Δημάκης διώκεται με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να συμμετάσχει σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία για την αποσυμφόρηση των φυλακών».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη διερωτήθηκε αν θα ήθελε να μείνει ως ο Πρωθυπουργός που ανέχτηκε αυτή την «καφκική αντιμετώπιση» των κρατουμένων, επειδή τόλμησαν να απαιτήσουν αυτό που το κράτος αυτά που έπρεπε να έχει παράσχει;

Επίσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε από την μία μεριά να ανακληθεί αυτή η μεταγωγή άμεσα και από την άλλη να προχωρήσει η αποσυμφόρηση των φυλακών. Και έκλεισε λέγοντας: «ελπίζω να το πράξετε κ. Μητσοτάκη διότι διαφορετικά θα έχετε κρατήσει αντικοινωνικές αποστάσεις από τον φιλελευθερισμό που ενίοτε επικαλείστε».