Την ανάγκη δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι σίγουρο ότι η υπάρχουσα δομή της κυβέρνησης, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο αυτής της περιστάσεως».

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι «σε εθνικό επίπεδο, δεν υπάρχει κανένας πολιτικός, που να μη λέει αυτό το οποίο εισηγείται ο λαός. Ότι χρειάζεται μιας εθνικής αντίληψης κυβέρνηση. Μιας οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση.

Φοβούνται όμως να το προτείνουν. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι η μόνη λύση. Και είναι η λύση η οποία θα επιβληθεί εκ των γεγονότων. Φωνάζω και λέω, πριν τα γεγονότα επιβάλλουν τη λύση, καλύτερα η λύση να προλάβει τα γεγονότα, παρά τα γεγονότα να φέρουν τη λύση».

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς «είναι σίγουρο ότι μέχρι το Πάσχα μας περιμένουν οδυνηρές πορείες με ανυπέρβλητα εμπόδια.

Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί, προκειμένου να εισπράττει τις δόσεις, μεταξύ τρίτης και τέταρτης δόσης, να επιβάλλει μέτρα τα οποία είναι αδύνατο να τα αντέξει ο ελληνικός λαός.
Και θα καταφύγει ή σε εκλογές, που όλοι αντιλαμβανόμαστε τη ρευστότητα ενός αποτελέσματος, που θα οδηγήσει τότε εξ ανάγκης σε μια οικουμενική κυβέρνηση, ή θα περάσει σε οικουμενική κυβέρνηση».