Επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα πίεζαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009, αμέσως μετά τις νικηφόρες για το ΠΑΣΟΚ εκλογές με ποσοστό 43,92%, να μην δώσει το υπουργείο Οικονομίας στην οικονομολόγο Λούκα Κατσέλη. Ο λόγος ήταν πως τη θεωρούσαν… πολύ αριστερή.
Αυτό καταγγέλλει η ίδια στο νέο της βιβλίο υπό τον τίτλο «Δίνες και Ευθύνες» που κυκλοφορεί αύριο από τις εκδόσεις Πατάκη και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 16 Μαρτίου το απόγευμα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Το επίμαχο απόσπασμα έτσι όπως μεταφέρει η ίδια τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από περίπου έντεκα χρόνια έχει ως εξής:
«Μετά τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, προχώρησε, προς έκπληξη πολλών, στην κατάτμηση του μέχρι τότε ενιαίου υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο ανέθεσε στον μέχρι τότε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και σε υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ), το οποίο και ανέλαβα. Η σκοπιμότητα της κατάτμησης δεν έγινε γνωστή. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ήδη πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 είχαν ασκηθεί πιέσεις από επιχειρηματίες και τραπεζίτες να μην αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, αν και υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ από το 2007. Με θεωρούσαν “πολύ αριστερή”, όπως έλεγαν».
Και συνεχίζει: «Μου είχε άλλωστε κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, δεν είχα κληθεί σε συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με επιχειρηματικά και τραπεζικά στελέχη στο σπίτι του Νίκου Καραμούζη. Από την εμπειρία μου δίπλα στον Γεράσιμο Αρσένη τα προηγούμενα χρόνια είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα με κάποιους μεγαλοπαράγοντες ήταν ότι με θεωρούσαν πολύ ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη».
Γ. Σαρρής