«Είμαστε σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο. Ο υπαρκτός κίνδυνος είναι να γενικευθεί η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία και να οδηγήσει μαζικά εκτός συνόρων Σύρους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής, οικονομικής ή επαγγελματικής κατάστασης», δήλωσε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνει επίσης ότι περίπτωση κατά την οποία κάποιος αλλοδαπός στη χώρα μας «προετοιμάζει έκνομες ενέργειες ή συμμετέχει σε αυτές, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και σε δοκιμασία τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Νόμου. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα θέατρο ένοπλης σύγκρουσης άλλων εθνικοτήτων».

«Για αυτό το ενδεχόμενο έχει γίνει μία έντονη προετοιμασία από πέρσι, όταν εκπονήσαμε το σχέδιο “Ιώνη”. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται σήμερα σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την διαχείριση ενός τυχόν κύματος προσφύγων, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αρμόδια Υπουργεία», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την πολεμική των ανακοινώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν πιστεύει ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα υποθάλπει συνειδητά ακραίους σχηματισμούς, ο κ. Δένδιας απαντά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει διαρκώς ότι είναι ένας ολότελα συγκυριακός και αντιφατικός συνασπισμός δυνάμεων, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς συνοχή. Από τη μία, υπάρχουν βουλευτές στο εσωτερικό του που επισημαίνουν ορθώς την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων του αποκαλούμενου συνταγματικού τόξου για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Και από την άλλη υπάρχουν ακραία στελέχη του τα οποία “χαϊδεύουν” τον αντιεξουσιαστικό χώρο και καθυβρίζουν σαν συνεργάτη του νεοναζιστικού μορφώματος το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κάθε φορά που επιβάλλεται η νομιμότητα».