Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις του κυβερνητικού επιτελείου τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΔΗΜΑΡ προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Το δύσκολο έργο έχει αναλάβει από πλευράς κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος αυτήν την ώρα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Στόχος του Μαξίμου είναι να επέλθει μια μεσοπρόθεσμη λύση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η οποία θα προβλέπει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ σε μικρό χρονικό διάστημα και με ταυτόχρονη εθελουσία, απολύσεις των νεώτερων και υποχρεωτική συνταξιοδότηση των παλαιότερων. Όλα αυτά κάτω από το νέο νομικό πρόσωπο της ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται νομικά άλλος τρόπος να μπει η ΕΡΤ σε έλεγχο και εκκαθάριση χωρίς να κλείσει προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, που αντιδρούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Εν τω μεταξύ, εξαιρετικά κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία καλείται να αποφασίσει, κατόπιν προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ, το κατά πόσο μπορεί να παραμείνει ανοιχτή – έστω και προσωρινά – η ΕΡΤ έως ότου αποφασιστεί η νομιμότητα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της.

Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ΣτΕ να κρίνει ότι έως ότου ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη νομιμότητα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η ΕΡΤ να μείνει ανοιχτή.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ