Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στο θέμα των φορτηγών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ακραίες κοινωνικές εντάσεις μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Δημιουργεί «μικρούς εμφυλίους πολέμους βάζοντας τη μία επαγγελματική ομάδα να συγκρούεται με την άλλη», είπε και απηύθυνε έκκληση τους ιδιοκτήτες των φορτηγών να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «τα μαγικά στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός να τα αναζητήσει στην κωμικοτραγική αστοχία των δικών του προβλέψεων, αφού είχε προβλέψει πληθωρισμό 1,9% και έχει ανέβει στο 5,6%, αύξηση εσόδων 13,7% και είναι 3,4%, ανεργία 11,8% στα τέλη του 2010 και είναι ήδη στο 11,8% από τα μέσα του χρόνου, μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 4% και έχει μειωθεί κατά 33%».

«Σε αντίθεση με την αστοχία των κυβερνητικών προβλέψεων οι προτάσεις της ΝΔ είναι κοστολογημένες, άμεσα εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές. Γι’ αυτό και συγκροτούν σήμερα τη μόνη ορατή και ασφαλή διέξοδο από τα δραματικά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τον τόπο η κυβέρνηση του μνημονίου», συμπλήρωσε.

Παράλληλα είπε ότι «ο ανασχηματισμός της νύχτας κατέληξε τελικά σε παρωδία της ημέρας» και σημείωσε πως πέρασε σχεδόν ένας μήνας για να βρει χρόνο ο πρωθυπουργός να ορκίσει τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου θαλασσίων υποθέσεων.

Επεσήμανε δε ότι οι αρμοδιότητες της ηγεσίας του εν λόγω υπουργείου «κινδυνεύουν ήδη να ναυαγήσουν στο πέλαγος της κυβερνητικής σύγχυσης ενός κυβερνητικού σχήματος του οποίου ο πρωθυπουργός είναι μονίμως απών».

Επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η ΝΔ επιμένει για τρίτη ημέρα και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από τα γραφόμενα του συμβούλου του κ. Σκιόπα στους financial times περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

«Με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι περισσότερο εκτίθεται ότι επιχειρεί να συγκαλύψει το θέμα παρά δίνει τις απαιτούμενες εξηγήσεις», κατέληξε.