Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η «Νέα ΜΕΡΑ» με αφορμή τις δηλώσεις του για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις οποίες αυτή «πέρασε τον δύσκολο κάβο».

Ο υπεύθυνος Οικονομικών του κόμματος καθηγητής Γ. Βάμβουκας σε δήλωσή του υποστήριξε ότι τα σημερινά στοιχεία της Eurostat διαψεύδουν τον κ. Στουρνάρα πιστοποιώντας την αισθητή επιδείνωση των δημοσιών οικονομικών το 2012. Ο κ. Βάμβουκας υποστήριξε ότι ο υπουργός Οικονομικών «αντιφάσκει με τον εαυτό του» και πρόσθεσε πως «ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ και φανατικός οπαδός των μνημονίων έλεγε ότι το φως στο τούνελ θα φανεί το πρώτο εξάμηνο του 2011. Τον Νοέμβριο του 2012 υποστήριζε ότι το φως στο τούνελ θα φανεί το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Σήμερα υποστηρίζει ότι το φως στο τούνελ θα φανεί το 2014».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ Χρήστος Ζώης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για «ένοχη σιωπή απέναντι στην πρόταση του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου για την Εθνική Τράπεζα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Δωρόθεος πρότεινε με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να συμμετάσχει η Εκκλησία, ως ένας από τους βασικούς μετόχους στην επανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής «για να αποτραπεί “ο αφελληνισμός της”» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Ζώης από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει παραδώσει τα κλειδιά του τραπεζικού συστήματος της χώρας στους δανειστές» και υποστήριξε ότι στο κυβερνητικό επιτελείο, «τηρούν μια «ένοχη» σιωπή» για την πρόταση του κ. Δωριθέου αναρωτώμενος παράλληλα εάν υπάρχουν αποφάσεις προειλημμένες για το μέλλον της Εθνικής.

Το κόμμα του χαιρέτισε την πρόταση του Μητροπολίτη Σύρου και – όπως είπε ο κ. Ζώης – θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια.