Δεν θα υπάρξει πρόβλημα κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της περαίωσης υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, αν και θεωρεί, όπως είπε, λογικές τις επιφυλάξεις που εκφράζουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς η ρύθμιση αδικεί τους συνεπείς φορολογούμενους.

«Είναι νομίζω αναμενόμενο και λογικό να εκφράζεται μια επιφύλαξη και ενδεχομένως και διαφωνία, για ένα μέτρο το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά στον 9,84.

«Υπάρχει βέβαια η ανάγκη, η μεγάλη, για να υπάρξουν έσοδα στα ταμεία του κράτους. Και εδώ υπάρχει το ηθικό πλέον ζήτημα που μπαίνει, κατά πόσο μπορείς να απευθύνεσαι στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, αλλά και στους άλλους κλάδους που δεν φοροδιαφεύγουν (…) Υποθέτω ότι και ο κ. Παπακωνσταντίνου θα το αντιλαμβάνεται αυτό, ότι μπορεί μεν να μη γίνεται διαφορετικά, υπάρχουν και άλλες απόψεις και σε αυτό, όμως δεν παύει να είναι ένα άδικο μέτρο για εκείνους που είναι συνεπείς», ανέφερε.

Εξάλλου, έδειξε να διαφωνεί με τη θεσμοθέτηση του λεγόμενου συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «τα τελευταία χρόνια διολισθαίνουμε σε μη θεσμικές -σύμφωνα με τους κανόνες του πολιτεύματός μας- διαδικασίες. Το Σύνταγμα αναγνωρίζει αρμοδιότητες συγκεκριμένων λειτουργών σε όλη την κλίμακα της πολιτειακής οργάνωσης και επίσης όργανα συλλογικής λειτουργίας. Μπορεί για επιμέρους προβλήματα να χρειάζεται μια άτυπη συνεργασία συναρμοδίων προσώπων, τα άλλα, ομολογώ, ότι δεν μπορώ να τα κατανοήσω».