Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, το οποίο προβλέπει μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η προκαταβολή για την περαίωση θα ανέλθει στο 20% του συνολικού ποσού, έναντι 25% που προβλέπονταν στο αρχικό σχέδιο. Οι δόσεις από 12 θα αυξηθούν στις 24, ενώ όπως διευκρινίζεται δεν αναμένεται να αλλάξουν τα ελάχιστα ποσά για το κλείσιμο των υποθέσεων.

Αναλυτικά σήμερα:

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη οικονομία θα έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, καθώς και των υπουργών και υφυπουργών: Γιάννη Ραγκούση, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Τίνα Μπιρμπίλη, Δημήτρη Ρέππα, Λούκα Κατσέλη, Ανδρέα. Λοβέρδο, Φίλιππο Σαχινίδη και Γιώργο Πεταλωτή.

Στις 10 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνάντηση με τον πρύτανη, καθηγητή, Θεοδόση Πελεγρίνη.

Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στη Βέροια και διαδοχικά στην κονσερβοποιΐα ΑΛΜΕ, την Αστυνομική Διεύθυνση και το Νοσοκομείο της πόλης.

Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Cecilia Malmstrom.

Στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τιμών του ΓΕΕΘΑ συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στις 4 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Daniel Smith.