Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» δήλωσε πως «Η σύγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Σαμαρά είναι η ημέρα με τη νύχτα και στη φιλοσοφία και στους στόχους». Επίσης, άσκησε έντονη κριτική στην Νέα Δημοκρατία για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ενώ αναφέρθηκε και στην επιστολή Καραμανλή.
«Εκείνοι άφησαν στα δημόσια ταμεία 2,5 δισ. ευρώ, εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε 26 δισ. ευρώ στην Κεντρική Κυβέρνηση και άλλα 33 δισ. ευρώ στη Γενική Κυβέρνηση, συνολικά 59 δισ. ευρώ, μαζί με το μαξιλάρι», είπε ο κ. Κρέτσος και πρόσθεσε: «Όλα αυτά προστατεύουν την Ελλάδα από οποιαδήποτε αναταραχή στις διεθνείς αγορές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει, δεν έχει ανάγκη τέταρτο μνημόνιο, έχει πλεόνασμα, υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και από τη Γερμανία».
«Από την άλλη», υπογράμμισε ο κ. Κρέτσος, «υπάρχει ένας επίδοξος πρωθυπουργός που λέει ότι το πρώτο που θα κάνει είναι να διαπραγματευτεί, κάτι που αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη. Οι θυσίες του ελληνικού λαού μας έφεραν εδώ, σε μία πολύ βελτιωμένη μακροοικονομική κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα έχει παγκοσμίως την καλύτερη μέση ωρίμανση χρέους. Η εξυπηρέτηση του χρέους είναι στο 9,5% του ΑΕΠ όταν επί Σαμαρά ήταν 15%. Το ελληνικό χρέος εξυπηρετείται κατά 91% σε σταθερό επιτόκιο, όταν επί Σαμαρά ήταν μόλις 30% αυτό το ποσοστό».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε έντονη κριτική στην προσέγγιση της ΝΔ στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα και τη χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη, γιατί μεταφέρει το κέντρο βάρος της διαπραγμάτευσης σε επιχειρησιακό επίπεδο, όπου η αδύναμη πλευρά είναι πάντα οι εργαζόμενοι», ενώ παραπέμπει σε μία αίσθηση αυξημένης «ατομικής ευθύνης» των εργαζόμενων για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
«Τον Φεβρουάριο του 2019 ο κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση με ασφαλιστικές εταιρείες έλεγε ότι το κόστος της μετάβασης θα βαρύνει το κράτος αποκλειστικά», όπως θύμισε, προσθέτοντας ότι «τώρα, το μόνο που έχει πει σαφώς είναι ότι θα μειωθούν οι εισφορές από το 20% στο 15%, αυτό δημιουργεί κενό εσόδων προς τον ΕΦΚΑ 2-3 δισ. ευρώ ετησίως, κάτι που υπολογίζουμε ότι σημαίνει οριζόντια περικοπή κύριων συντάξεων 18%-25%».
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και, υπό το φως των επιστολών Καραμανλή για το Μακεδονικό, καταλόγισε στη ΝΔ υποκρισία την τελευταία διετία, όταν και προωθείτο η λύση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.