Τις συνέπειες της δίχως προηγούμενο απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο αλλά και την προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης για αναθεώρηση της συμφωνίας του «κουρέματος» των καταθέσεων, μονοπωλούν και σήμερα το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Οι Ευρωπαίοι παίρνουν σίγουρα ένα μεγάλο ρίσκο με την Κύπρο, σχολιάζουν οι Financial Times, επισημαίνοντας ότι η απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, είναι ενδεικτική του χάσματος ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο.

Σύμφωνα με τους FT, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των κρατών-μελών του Βορρά θα έπρεπε να πουν στους ψηφοφόρους τους ότι έπρεπε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη διάσωση της Κύπρου, φοβούνται, ωστόσο, την οργισμένη αντίδρασή τους.

Την ίδια στιγμή, η βρετανική Guardian εστιάζοντας στις ραγδαίες εξελίξεις και τις προσπάθειες της Κύπρου να αποφύγει την μαζική εκροή των τραπεζικών καταθέσεων, υποστηρίζει ότι η ηγέτες της ευρωζώνης την χρησιμοποιούν για να επιδείξουν μία ξεροκέφαλη και σκληρή στάση.

Το BBC μεταφέρει τις ανησυχίες των Ρώσων καταθετών, ενώ επικαλείται και τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» το μέτρο της επιβολής δασμού στις καταθέσεις.