Ξεκίνησαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με δημοτικές και κοινοτικές ολομέλειες, και θα ολοκληρωθούν στις 17 Φεβρουαρίου με την ολομέλεια της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου όπου θα κωδικοποιηθούν οι προτάσεις που θα έχουν διατυπωθεί.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι γραμματείς της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Γεράκης, και της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης, Χρόνης Μακρίδης, είπαν ότι στην Α’ Θεσσαλονίκης λειτουργούν 15 δημοτικές και 8 θεματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και στις 24 Φεβρουαρίου που θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του συνεδρίου υπολογίζουν να πάρουν μέρος περίπου 6.000 μέλη.

Ο κ. Γεράκης χαρακτήρισε το συνέδριο κρίσιμη διαδικασία για το ΠΑΣΟΚ γιατί θα φανεί αν θα συνεχίσει να υπάρχει ως εκφραστής ενός κομματιού του ελληνικού λαού ή θα βαδίσει προς τη διάλυση του. Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ανεξάντλητες δυνάμεις, θα αναζωογονηθεί και το συνέδριο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα άλμα στο μέλλον.

Για συνέδριο επανεκκίνησης και πορεία αναγέννησης μίλησε ο κ. Μακρίδης και κάλεσε όσα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν αποστασιοποιηθεί να πάρουν μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο, μέσα από τον οποίο θα επαναπροσδιοριστεί η ιδεολογική και πολιτική του φυσιογνωμία.