Μία μέρα μετά τη μαραθώνια συνεδρίασης στη Βουλή με έντονους διαξιφισμούς και παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αλλά και ο συνάδελφός του από τη Νέα Δημοκρατία, Μάκης Βορίδης, βρέθηκαν στην εκπομπή «Νετ στα Γεγονότα» προκειμένου να μιλήσουν για τα χθεσινά γεγονότα στην Βουλή.

«Δεν πείθεται ο κόσμος ότι για όλα φταίει μόνο η αλλοίωση. Ήταν στραβό ότι ψήφισε η Βουλή χωρίς να έχει ενημερωθεί για ένα κομμάτι της δικογραφίας», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Και τόνισε: «Εγώ κοιμήθηκα πολύ πριν βγει το αποτέλεσμα. Τα κόμματα είχαν πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ήταν αναμενόμενο να κερδίσει η κυβερνητική πλειοψηφία σε μια γραμμή συγκάλυψης. Στη Βουλή κέρδισε στην κοινωνία όμως έχασε». Βέβαια, επανέλαβε τη φράση που χρησιμοποιούσε από χθες στο Κοινοβούλιο. Είπε δηλαδή ότι η χθεσινή διαδικασία αποδείχθηκε «φωτοστέφανο για τον Βενιζέλο, στην πυρά για τον Παπακωνσταντίνου».

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης υποστήριξε: «Οι βουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν κατά συνείδηση».

Και σημείωσε ότι «Η χθεσινή απόφαση του Κοινοβουλίου ήταν και σημαντική και χρήσιμη για το μέλλον. Ο καθένας μας καταθέτει απόψεις στην κοινωνία και θα δούμε τα τελικά αποτελέσματα. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχει πολιτικός κανιβαλισμός».

Ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε πάντως ότι «Υπάρχουν ολοφάνερες ευθύνες και του κ. Καπελέρη και του κ. Διώτη. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν ολοφάνερες ευθύνες και δεν σβήνουν τις ευθύνες Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου».