Τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα μετά τις διαγραφές των βουλευτών Οδ.Βουδούρη και Π.Μουτσινά καθώς και σε έναν πρώτο απολογισμό της συνολικότερης στάσης του κόμματος από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας θα εξετάσει η εκτελεστική γραμματεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία συνέρχεται στις 12 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο διαγραφείς βουλευτής Οδ.Βουδούρης υποστήριξε ότι δεν θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν θα κατεβεί προς ψήφιση η πρόταση του, δεδομένου ότι θα στηθούν δύο κάλπες, μια για τον κ.Παπακωνσταντίνου και μια για τον κ.Βενιζέλο ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι «θέλει να περάσει πως εξυπηρετούμε τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν ξέρω σε ποια οργάνωση της ΔΗΜΑΡ είναι ο κ.Βουδούρης. Έφτασαν στη ΔΗΜΑΡ πολύ καθυστερημένοι και ο Οδυσσέας και ο Πάρις ήρθαν από τον τρωικό πόλεμο», είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο οποίος απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Βουδούρη ότι το κόμμα έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, αναρωτήθηκε «ποιές είναι αυτές οι μοίρες; Ότι έχουμε αποφασίσει το έχουμε αποφασίσει συλλογικά».

Επιπλέον, ο κ.Ψαριανός δήλωσε ότι αν προκύψουν στοιχεία για τον κ. Βενιζέλο, τα μέλη της ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσουν για την παραπομπή, καθώς θέση του κόμματος είναι όλα στο φως. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «όπου πέσει φως και προκύψουν ενδείξεις και στοιχεία, θα ψηφίσουμε υπέρ όλων των ζητημάτων, των προσώπων και των διαδικασιών».