Στην Πάτρα, προκειμένου -μεταξύ άλλων- να συμμετάσχει στον ποδηλατικό «Γύρο Θυσίας» βρέθηκε ο Τζέφρι Πάιατ. Ο Αμερικανός πρέσβης που μετέβη στην αχαϊκή πρωτεύουσα, είδε ένα πανό που είχαν κρεμάσει στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην πλατεία Γεωργίου, το οποίο κρέμασαν τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης της πόλης.

Μάλιστα, υπήρξε και σχετική κινητοποίηση, η οποία έγινε λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα. Στο πανό αναφέρεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης είναι «ανεπιθύμητος» στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr, πετάχτηκαν και φέιγ βολάν με το ίδιο σύνθημα στον χώρο της πλατείας.

Ο κ. Πάιατ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μια ανάρτηση της ιστοσελίδας, στην οποία φιλοξενούνται δηλώσεις του υποψήφιου δημάρχου, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο οποίος κάνει λόγο για «πανό της ντροπής σε δημοτικά κτίρια», μίλησε για «τρολ» του ΚΚΕ, ενώ έστειλε το μήνυμα «Σταματήστε να κάνετε άλλη ζημιά στην πόλη».

Όσον αφορά τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Achaia Channel δεν έδωσε το «παρών» στην εκκίνηση του αγώνα.