Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια εθνική ήττα και ένα εθνικό λάθος, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία αυτή προσβάλλει την ιστορία της πατρίδας μας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το οικονομικό ναυάγιο οδηγεί την χώρα σε μια εθνική περιπέτεια», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιμένει «στην καταστροφική του αποστολή την ώρα που καταρρέει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί τις πατριωτικές ευαισθησίες εκατομμυρίων Ελλήνων. Εγκαταλείπει μια σταθερή εξωτερική πολιτική δεκαετιών. Χρησιμοποιεί το εθνικό θέμα ως εργαλείο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Και, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, εξαγοράζει ακόμη και συνειδήσεις βουλευτών», κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση «κουρελιάζει την πολιτική ζωή με μεθοδεύσεις και παζάρια».

Οι Σκοπιανοί έχουν ήδη παραβιάσει ένα βασικό όρο της Συμφωνίας. Πρώτα να αλλάξουν το Σύνταγμα τους και μετά να έρθει η Συμφωνία προς κύρωση στο Ελληνικό κοινοβούλιο. (άρθρο 1 παράγραφος 4 στοιχεία ε και ζ). Εδώ αποκαλύπτεται ότι ακόμη και οι μετέωρες αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων, που η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει, δεν θα ισχύσουν τώρα, υποστήριξε ακόμα.