«Θύελλα» επακολούθησε στην Ολομέλεια μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών και την απόσυρση της διάταξης που αφορούσε στους υπαλλήλους της Βουλής όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν την παραίτηση του Ι. Στουρνάρα και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ καταλόγισαν στα δύο κόμματα σύμπραξη «με μια προνομιούχα ομάδα» και τους κάλεσαν να απολογηθούν στους διαδηλωτές έξω από το Κοινοβούλιο.
Μάλιστα, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αφού είπε πως θα τοποθετηθεί το κόμμα της όταν επανέλθει η ρύθμιση διερωτήθηκε γιατί έφερε αυτή τη στιγμή το θέμα ο κ. Στουρνάρας «μήπως αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν κόμματα που λειτουργούν σαν πασαρέλα και γυρνάμε στην αλήστου μνήμης εποχή του 89 – 91». «Παιχνίδι κάνετε κι εσείς, παιχνίδι και η αντιπολίτευση» ανέφερε η κα Παπαρήγα. «Και το αξιοποιεί η Χρυσή Αυγή, αυτό το ναζιστικό μόρφωμα», είπε η κα Παπαρήγα.
Παίρνοντας τον λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να παραιτηθεί ο κ. Στουρνάρας «διότι προκαλεί την Βουλή και τον ελληνικό λαό». Έκανε λόγο για αντιδημοκρατικό έκτρωμα ίδιο με την ρύθμιση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το ταμείο των δημοσιογράφων. Ζήτησε ακόμη να σταματήσει το παιχνίδι που παίζεται έξω από τη Βουλή εναντίον των διαδηλωτών.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι με την διάταξη αυτή επιχείρησε να καταλύσει το άρθρο 65 του Συντάγματος και του αυτοδιοίκητου της Βουλής και ανέφερε ότι δεν έκανε αίτηση αντισυνταγματικότητας για το μισθολογικό των υπαλλήλων, παρά ζητάει ακόμη και απολύσεις συγγενών και διορισμένων από τους προέδρους της Βουλής. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πραξικοπηματικές ενέργειες του κ. Στουρνάρα και ζήτησε να παραιτηθεί από υπουργός «ο διορισμένος από την Goldman Sachs».
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Λαφαζάνη και του κ. Καμμένου εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης ο οποίος αφού τόνισε πως τιμά την εργασία των υπαλλήλων της Βουλής, όμως πρέπει να ενταχθούν κι αυτοί στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Ζήτησε μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να εξηγήσουν σε κείνους που διαδηλώνουν εκτός του Κοινοβουλίου γιατί ζητούν μια εξαιρετική ρύθμιση για τους υπάλληλους της Βουλής κατηγορώντας τους πως κρύβονται πίσω από το συνταγματικό ζήτημα. «Οι διαδηλώσεις εντός του Κοινοβουλίου νίκησαν τις διαδηλώσεις εκτός του Κοινοβουλίου» είπε χαρακτηριστικά.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε από τα δύο κόμματα να απαντήσουν αν θέλουν οι υπάλληλοι της Βουλής να εξισωθούν με τους υπόλοιπους. «Περίσσεψε ο λαϊκισμός και αντιλαμβάνομαι ότι ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί η χώρα πρέπει να πάρει τη δόση. Είναι ντροπή να υπερασπίζεστε το άδικο την ώρα που έξω χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν. Σήμερα αποκαλυφθήκατε και πρέπει να πάτε έξω για να απολογηθείτε» ανέφερε.
Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ο Χρ. Παππάς επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών γιατί απέσυρε την διάταξη φοβούμενος όπως είπε δύο – τρεις υπαλλήλους της Βουλής. «Τι θα πείτε τώρα στον υπόλοιπο λαό που διαδηλώνει απ’ έξω; Κάνατε Κολοσσαίο, χάβρα τη Βουλή. Απολαύσαμε την Αριστερά να χειροκροτεί τη δεξιά γιατί δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτή».