Στην άσκηση του «πολιτεύεσθαι επικινδύνως» -παραλληλισμός της ελληνικής εκδοχής του vivere pericolosamente- δείχνει να αρέσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, στο δρόμο προς την αυτοδιοικητική κάλπη, έχει προσδιορίσει ως κεντρική πολιτική στρατηγική της Ν.Δ. την επίθεση στο Μνημόνιο και στις ευθύνες που βαρύνουν για την υπογραφή τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η τακτική του «αντι-Μνημονίου» και κατά συνέπεια η πολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών -μιας αναμέτρησης που κατά τεκμήριο έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία κατά κύριο λόγο συνδέονται με τις τοπικές ιδιομορφίες της κάθε περιοχής- συνιστά επικίνδυνο στοίχημα για τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Δεδομένου ότι το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου, με την ολοκλήρωση και του δευτέρου γύρου των εκλογών, η Ν.Δ. θα πρέπει να έχει παρουσία νίκης στον πολιτικό χάρτη.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Αποκαλύψεων, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καλείται να διεκδικήσει με αξιώσεις τουλάχιστον τις μισές από τις 13 περιφέρειες αλλά και τους μεγάλους δήμους.