Επίθεση εναντίον του γ.γ Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή, εξαπέλυσε ο Κώστας Κουκοδήμος, με αφορμή τις επικριτικές δηλώσεις του πρώτου για το «κύμα» αποχωρήσεων των αθλητών από τις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «το ύφος και το περιεχόμενο της δήλωσής του κ. Μπιτσαξή για τα όσα διαδραματίζονται στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα, δεν συνάδουν με την προσφορά κορυφαίων Ελλήνων αθλητών που, επί σειρά, ετών προσέφεραν τα μέγιστα στο εθνικό μας συγκρότημα».

«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε «αποτελούν, για ακόμη μια φορά, δείγμα της απειρίας και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει κρίσιμες καταστάσεις η ηγεσία της Γ.Γ. Αθλητισμού, που χωρίς να διερευνήσει τις ιδιαίτερες συνθήκες και τους αλληλοσυσχετισμούς ενός ζωντανού οργανισμού, όπως είναι η Εθνική ομάδα, «εγκαλεί» τους αθλητές δημοσίως».

Χθες ο κ. Μπιτσαξής δήλωσε ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι αντίθετο προς τις αθλητικές αξίες και τις παραδόσεις της χώρας, να εμφανίζονται Έλληνες διεθνείς, που τους έχει τιμήσει η χώρα και με ιδιαίτερη προχειρότητα να δηλώνουν ότι αποχωρούν από την Εθνική Ομάδα, ξεκαθαρίζοντας πως «η Εθνική Ομάδα είναι τιμή για τον Έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση».