«Η  ναυτιλία είναι ένας τομέας εθνικής υπεροχής» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης και πρόσθεσε ότι «ο μύλος της οικονομικής ζωής της χώρας μας γυρίζει με αλμυρό νερό».

«Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε μέσα από την ανάπτυξη των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων να δημιουργήσουμε απασχόληση και ανάπτυξη που είναι βασικός στόχος των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να αναδείξουμε και να κυριαρχήσουμε σε τομείς που θεωρούνται ότι έχουν ολοκληρώσει τις δραστηριότητες στην Ευρώπη, όπως η ναυπηγική παραγωγή και η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι οι κοινοτικές πολιτικές να συνεργούν μεταξύ τους με στόχο την προώθηση τέτοιου είδους τομέων», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στην άτυπη υπουργική συνάντηση των ομολόγων του της ΕΕ, που έγινε στην Κύπρο, με θέμα την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική (ΟΘΠ).

Αναφορικά με την Διακήρυξη της Λεμεσού, την οποία υιοθέτησε η συνάντηση, ο κ. Μουσουρούλης ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι η επανεκκίνηση της ΟΘΠ στην Κύπρο, στο νοτιανατολικό άκρο της Ευρώπης. «Βάζουμε τις βάσεις για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη θαλάσσια οικονομία όσο γίνεται καλύτερα, μέσα από δράσεις στον ναυτιλιακό τομέα και στη νησιωτική πολιτική», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μουσουρούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι δύο αυτοί πυλώνες ειδικά για χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι οι πιο ουσιαστικοί για να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξεπεράσουμε τα σημερινά προβλήματα των οικονομιών μας».