Ανοικτή γενική συνέλευση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Α΄ Αθήνας, γραμματέας της ΚΟ και μέλος της πολιτικού γραφείου, Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου, ευρύ φορέα της αριστεράς, ο οποίος να είναι σε αντιστοιχία με το 1,5 εκατομμύριο των Ελλήνων που τίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τη ψήφο τους στις τελευταίες εκλογές.

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα επεσήμανε ότι, θα γίνονται επαχθέστερα με την πάροδο του χρόνου και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να φτάσουν στη Βουλή, αν φτάσουν να καταψηφιστούν και αν περάσουν οριακά, να μην εφαρμοστούν. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα εξαναγκάσει τους ψηφοφόρους του να κάνουν κινητοποιήσεις, καθώς δεν τάσσεται υπέρ των κομματικών συλλαλητηρίων, αλλά υπέρ της ενθάρρυνσης της ριζοσπαστικοποίησης των συνειδήσεων του κόσμου.

Χαρακτήρισε τη λίστα «Λαγκάρντ» ως «μείζον πολιτικό σκάνδαλο» στην αποκάλυψη του οποίου, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενεργό συμμετοχή, καθώς το θέμα ανακινήθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη από τους βουλευτές Π. Κουρουμπλή και Ζ.Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε ότι, ενδεχομένως, να υπήρξε έκτοτε χειραγώγηση και διαχείριση της λίστας.

Τέλος, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την παραίτηση Ραγκούση σημείωσε ότι, υποβόσκει μια πολύ σκληρή σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς μέχρι στιγμής πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία όμως κάποια στιγμή θα πάρει, όπως είπε, πολιτικο-ιδεολογική διάσταση. «Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον για το πολιτικό σύστημα. Όσο είναι προσωπικές στάσεις ενόψει μιας καταβύθισης αυτού του πολιτικού χώρου, έχουν το περιορισμένο ενδιαφέρον που και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους δίνουν», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.