Την πεποίθησή του ότι τα νέα μέτρα είναι μεν δυσβάστακτα αλλά αναγκαία προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε στάση πληρωμών ανέφερε σε δηλώσεις του στο «Bήμα FM» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα τόνισε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι «να μη φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να γυρίσει στη δραχμή».

Επίσης ανέφερε ότι «εγώ αυτό που ψηφίζω είναι να μην καταστραφεί η Ελλάδα. Οι βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία θα εκτελέσουν το χρέος και το καθήκον τους».

Όσον αφορά τα νέα μέτρα ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι «το ζήτημα είναι ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε. Ψήφισε πριν δυόμισι μήνες κι έδωσε εντολή στην τρικομματική κυβέρνηση να εκτελέσει ένα σκοπό, έναν στόχο. Να μη φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να γυρίσει στη δραχμή.

Αυτός είναι ο βασικός στόχος κι αυτή είναι η βασική φιλοσοφία της ψήφου του ελληνικού λαού στις 17 Ιουνίου. Αυτό είναι το ζητούμενο. Όμως από δω και πέρα ας δούμε πως θα επιτευχθεί αυτό».

Για το εάν εξαιρεθούν κάποιες κατηγορίες από τα νέα μέτρα ανέφερε ότι «αφήστε να δούμε τα μέτρα, ποια θα είναι ακριβώς κι αφού τα δούμε να τα αξιολογήσουμε κι ανάλογα να δούμε τι θα κάνουμε.

Εγώ αυτό που ψηφίζω είναι να μην καταστραφεί η Ελλάδα, να σταθεί ο τόπος και να μην φτάσει στο πλιάτσικο, τη λεηλασία και τη δραχμή. Αυτό θα ψηφίσω.

Ό,τι και να κοπεί αιμορραγεί. Όποιο δάχτυλο και να κόψεις πονάει. Και όποια μείωση κι αν κάνεις σε σύνταξη, μισθό, φόρους ή οτιδήποτε είναι μεγάλος. αβάσταχτος πόνος όπως έχουμε φτάσει με την ύφεση και με την φτώχεια που υπάρχει σήμερα. Το ζήτημα είναι άλλο. Να δούμε αν έχουν κοινωνική δικαιοσύνη».

Για την πιθανότητα κάποιοι βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι «εγώ πιστεύω ότι οι βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία θα εκτελέσουν το χρέος και το καθήκον που δεν είναι άλλο από το στις 8 Οκτωβρίου να περάσουμε το Eurogroup, τη Σύνοδο Κορυφής, να πάρουμε τα 31 δισ. Αν δεν πάρουμε τα 31 δισ. θα υπάρξει στάση πληρωμών, είναι το Βατερλό μας».

Τέλος απαντώντας για τα σενάρια που κυκλοφορούν και κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο να μπουν στη κυβέρνηση ως Αντιπρόεδροι οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι ισχυρή όταν η κοινωνία αντέχει. Η κοινωνία μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα. Ακόμα και καλό να είναι το σκάφος, αν τα μποφόρ είναι 11 το σκάφος σπάει. Δεν έχει σημασία πως θα μπούνε μέσα η πως θα μπούνε από έξω, σημασία έχει να επικρατεί μια κοινωνική ηρεμία».