Χαρακτηρίζοντας το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ως ένα «φιάσκο» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την εφαρμογή της.

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, όπως ήμουν σταθερά από την πρώτη στιγμή που είχε τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το ζήτημα αυτό. Όχι μόνο δεν δημιουργεί κανένα όφελος οικονομικό για τη χώρα και τα δημοσιονομικά της, αντίθετα διώχνει στην ανεργία κι άλλους συμπολίτες μας και δεν είναι δυνατόν να προστίθενται στο μεγάλο αριθμό ανέργων κι άλλοι άνεργοι. Η εργασιακή εφεδρεία στο βαθμό που εφαρμόστηκε αποδείχτηκε ένα φιάσκο και δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την επίλυση του αδιεξόδου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που ήταν και το θέμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο κ. Κουβέλης σχολίασε: «Συζητήσαμε και σχεδιάσαμε την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος της λειτουργίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Εκεί εργάζονται 2.500 άνθρωποι και οι εμπλοκές που υπάρχουν πρέπει να αντιμετωπισθούν. Αυτό θα προωθηθεί για να αντιμετωπισθεί άμεσα. Αυτό μας απασχόλησε στη σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον κ. πρωθυπουργό».