Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης που θα εκπροσωπηθεί από τον Κ. Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής ήταν το αποκλειστικό θέμα της συνάντησης των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη με τον πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, παρουσία του νέου υπουργού Οικονομικών, κ. Στουρνάρα ενημερώθηκαν και συζήτησαν το κείμενο της επιστολής που θα αποστείλει ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ομολόγους τους και στους αξιωματούχους της ΕΕ με δεδομένη την κρίσιμη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο πρωθυπουργός στο κείμενο της επιστολής αναλύει τα νέα πολιτικά δεδομένα στην Ελλάδα, αλλά και την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, είναι διατεθειμένοι και το έχουν αποδείξει να κάνουν θυσίες για αυτό, απαιτείται όμως, όπως όλα αποδεικνύουν, αναθεώρηση μέρους της συμφωνίας προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτατα όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές, να παρθούν μέτρα για την ανάπτυξη και να μπορέσει να μπει και πάλι μπροστά η μηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ, στην οποία έθεσε υπόψη την πρόθεσή του να αποστείλει επιστολή με τις θέσεις ουσιαστικά της ελληνικής κυβέρνησης με δεδομένη την πρόσκαιρη αδυναμία του ιδίου να μεταβεί στις Βρυξέλλες . Ταυτόσημο ήταν το περιεχόμενο της επικοινωνίας του πρωθυπουργού στην επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ. Φ. Ρομπάι, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Β. Μαρτένς, όπως και τους κ. Γιούνκερ και Ρούτε.