Με 179 ψήφους υπέρ έναντι 112 λευκών και δύο άκυρων, ο Βύρωνας Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής.
Σε ομιλία του μετά την εκλογή του ο κ. Πολύδωρας έκανε αναφορά στους προκατόχους του, με ειδική μνεία στον Απόστολο Κακλαμάνη που «μάχεται επί 40 χρόνια προασπιζόμενος τις ακατάλυτες αρχές του κοινοβουλευτισμού», ενώ χαιρέτισε και την επανεκλογή του Μανώλη Γλέζου, τον οποίον χαρακτήρισε, «σύμβολο της Δημοκρατίας».
Απευθυνόμενος στους νεοεκλεγέντες βουλευτές, τούς κάλεσε να αναλογιστούν πως είναι «οι αρεστοί και άριστοι της κοινωνίας, οι εκλεκτοί και οι εκλεγέντες, οι εκπρόσωποι του λαού, αλλά πάνω απ’ όλα οι αντιπρόσωποι του έθνους κατά τον ορισμό του Συντάγματος. Παρακαλώ και για τις ημέρες που περνούμε, σκεφτείτε τα αυτά, εννοείστε τα βαθιά, τιμείστε τα συνειδητά, προασπιστείτε τα» είπε.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους βουλευτές να διεξάγουν την νέα προεκλογική τους εκστρατεία, βασιζόμενοι «στη δομή του επιχειρήματος και όχι στο επιχείρημα του παραλόγου ή της βίας», διαβεβαιώνοντάς τους πως αφήνουν στη Βουλή, «έναν Πρόεδρο αγρυπνούντα και αγωνιώντα για την τύχη του λαού μας και των όσων περνά αυτές τις κρίσιμες ώρες».
Ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την «μοναδική όσο και δυσάρεστη ιστορικότητα της στιγμής αυτής», καθώς «δεν είναι ευχάριστο να διαλύεται η παρούσα Βουλή γιατί δεν μπόρεσε να αναδείξει εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνη αυτή η ανικανότητα και δεν πρέπει να επιδειχθεί ποτέ. Γι’ αυτό και πρέπει στην αναθεώρηση του Συντάγματος να υπάρξουν τέτοιος πρόνοιες ώστε η Βουλή να μην διαλύεται για κανέναν λόγο, παρά στη λήξη της τετραετίας. Η πολιτική σταθερότητα με τη σειρά της, είναι όρος και πρόκριμα Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Πολύδωρας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του, ότι αποτελεί αναγκαιότητα η «ολοσχερής κατάργηση» του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και η αναθεώρηση των διατάξεων περί της «δήθεν βουλευτικής ασυλίας».
Μετά την ομιλία του, ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε στο αίτημα της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για αρωγή της Βουλής, στην ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Στο πλαίσιο της αυριανής επετείου της Γενοκτονίας, η Βουλή κράτησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων.