Τακτική επανένωσης της παράταξης σκέπτεται να επιδιώξει με το που θα εκλεγεί αρχηγός ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μία από τις πρώτες του κινήσεις αναμένεται να είναι το άνοιγμα στους πρόσφατα 22 συν 9 διαγραφέντες βουλευτές.

Αυτή του η πρόθεση, συναντά, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, τη αντίδραση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου όπως και πολλών βουλευτών που ενώ σήμερα έχουν ταχθεί υπέρ της κίνησης Βενιζέλου-Λοβέρδου, σκέπτονται να αντιδράσουν έχοντας υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και το νέο οικονομικό πρόγραμμα, στο ενδεχόμενο επιστροφής όσων δεν ψήφισαν.

Δεν είναι δε τυχαίο ότι το περιβάλλον του Ευ. Βενιζέλου δυσανασχέτησε με τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε σε συνεντεύξεις του ο Α. Λοβέρδος εναντίον των διαγραφέντων.
Ο κ. Λοβέρδος ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει και την αντίδραση βουλευτών που ψήφισαν «ναι» και στηρίζουν τις κινήσεις του.

Λέγεται ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου που ψήφισε «ναι» και εκλέγεται στη Μεσσηνία, ο Φρ. Παρασύρης που ψήφισε «ναι» και εκλέγεται στο Ηράκλειο και ο Μ. Κατρίνης που ψήφισε «ναι» και εκλέγεται στην Ηλεία έχουν διαμηνύσει στον υπουργό Υγείας πως δεν πρέπει να δεχθεί την επιστροφή του Δ. Κουσελά που δεν ψήφισε το άρθρο 1 και εκλέγεται στη Μεσσηνία, του Β. Κεγκέρογλου που δεν ψήφισε το άρθρο 1 και εκλέγεται στο Ηράκλειο (για τον Γ. Μιχελογιαννάκη που επίσης δεν ψήφισε οι πληροφορίες λένε ότι οδεύει προς τη Δημοκρατική Αριστερά) αλλά και των Γ. Κουτσούκου και Τ. Δημητρουλόπουλου που δεν ψήφισαν.

Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί, επειδή αρκετά γράφτηκαν ήδη, ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει διαφορετική άποψη από τον κ. Λοβέρδο στο θέμα ενδεχόμενης συγκυβέρνησης με τη ΝΔ μετά τις εκλογές και εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, όπως και με τη γραμμή στήριξης στην οποία πρόσφατα αναφέρθηκε ο κ. Λοβέρδος και δημιούργησε νέα… σκόνη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.