Στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ των ΗΠΑ αναφέρθηκε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου. Όπως τόνισε «τα θέματα της οικονομίας, με βάση τις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, με πρώτο βήμα την έξοδο από τα μνημόνια και το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή».
Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο «για πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη διπλωματία που αναπτύσσει η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια, εν αντιθέσει με το παρελθόν».
«Η Ελλάδα αναγνωρίζεται από τους συμμάχους της ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και φαίνεται από το γεγονός ότι έχουν γίνει τριμερείς και τετραμερείς διασκέψεις με παρούσα την Ελλάδα, όπως Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος» πρόσθεσε όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η κ. Παπαδοπούλου εκτίμησε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα «χωρίς τις σχοινοβασίες της προηγούμενης περιόδου» και σημείωσε ότι «η πλειοψηφία από τα 95 προαπαιτούμενα είναι εφαρμοστικά μέτρα που δεν θα δημιουργήσουν εντάσεις προκειμένου να καθυστερήσει και πάλι η αξιολόγηση».
Επανέλαβε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων με ισονομία και όχι εν είδει ξεπουλήματος, προσθέτοντας ότι «για την περίπτωση της επένδυσης στο Ελληνικό, έγιναν διορθώσεις στη σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ για την περίπτωση της Χαλκιδικής (Σκουριές) επιδίωξή μας είναι η επένδυση να μην παραβιάζει το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και να μην γίνεται σε βάρος του περιβάλλοντος. Όπως οι ελληνικές επιχειρήσεις, το ίδιο και οι ξένες επιχειρήσεις οφείλουν να σέβονται το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο».
Ερωτηθείσα για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, με αφορμή καταγγελία σχετικά με κρούσμα βίας σε βάρος ΑμΕΑ στην ΑΣΟΕΕ, είπε ότι τα ίδια συνέβαιναν και όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, η οποία «δεν αντιμετώπισε τέτοια φαινόμενα, τα οποία καταδικάζουμε απόλυτα και ξεκάθαρα».
«Θεωρούμε ότι τα πανεπιστήμια θα πρέπει να λειτουργούν σε συνθήκες ασφάλειας και οι φοιτητές να ασκούν ανεμπόδιστα τις ακαδημαϊκές δραστηριότητές τους. Η αλήθεια είναι ότι οι φοιτητικές παρατάξεις τα τελευταία χρόνια δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα προς αυτή την κατεύθυνση. Και χαιρόμαστε που ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για πρώτη φορά από τη ΔΕΘ για το τέλος των φοιτητικών παρατάξεων. Πρόκειται για μια πρόταση της νεολαίας των ΑΝΕΛ. Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα το κάνει πράξη, γιατί και η ΔΑΠ προέβαινε σε αφισοκόλληση και υιοθετούσε τη θέση του κόμματος για να την προωθήσει μέσα στα πανεπιστήμια» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.