Υπό αίρεση βρίσκεται η δυνατότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου να συνεχίσει, μέχρι τη σύσκεψη στο Μαξίμου το απόγευμα!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στέλνει μήνυμα στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι ή θα στηρίξουν ειλικρινά το έργο της ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ή οι ίδιοι θα αποφασίσουν την παύση της συμφωνίας.

«Στηρίζετε ή αλλιώς τελειώνουμε εδώ» αναμένεται να πει ο κ. Παπαδήμος και για αυτό το λόγο με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ μετά τη σύσκεψη της Τρίτης για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, φέρεται να αλλάζει γραμμή και να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε δύσκολες αποφάσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου, αν δε συναινέσουν σε αυτές η ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

«Η ΝΔ δε μπορεί από τη μία να εμφανίζεται ως κυβερνητικός εταίρος και από την άλλη να κάνει αντιπολίτευση και προεκλογικό αγώνα.

Δε μπορεί να συνεχίσει έτσι» θα είναι το μήνυμα που πρόκειται να στείλει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου προς ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ ενώ το θέμα – σύμφωνα με πληροφορίες – έχουν συζητήσει με τον κ. Παπαδήμο τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο Ευ. Βενιζέλος.

Άλλωστε ως προεόρτια κυβερνητικής κρίσης εξέλαβαν στο Μαξίμου τη χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον Ευ. Βενιζέλο και τον Μ. Κεφαλογιάννη, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι δεν ενημερώνει πλήρως για το PSI και ο υπουργός Οικονομικών τον προέτρεψε να απευθυνθεί στα στελέχη της ΝΔ που μετέχουν στην κυβέρνηση αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ που – όπως ο κ. Βενιζέλος είπε – είναι πλήρως ενήμερος για όλα…