Ο ΛΑ.Ο.Σ. αναφερόμενος στην πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας κάλεσε την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η κλιμακούμενη επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά της οικοδομής και της ιδιοκτησίας αναστέλλει κάθε απόπειρα απόδρασης από την κρίση που μας έχει εγκλωβίσει.

Επίσης, ο ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την πιθανή συγχώνευση των συγκοινωνιών σε ένα φορέα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι το ερώτημα δεν είναι το εάν πρέπει να συγχωνευθούν όλες οι συγκοινωνίες σε έναν φορέα, αλλά γιατί επί 36 χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επέμεναν σε αυτή την πανσπερμία που οδήγησε όλους τους φορείς σε πτώχευση.

Το κόμμα εκτιμά ότι η κατάργηση του πόθεν έσχες, η αύξηση των στεγαστικών δανείων και η ελάφρυνση της φορολογίας που επιβάλλεται στην οικοδομή, είναι η μοναδική συνταγή για να πουληθούν τα πάνω από 180.000 αδιάθετα ακίνητα.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται η εκτίμηση ότι τα έσοδα που θα προκύψουν για το ελληνικό δημόσιο είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερα από τα έσοδα που συγκέντρωσε η κυβέρνηση από τη μείωση των μισθών και των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.