Οι αντιδράσεις για τα σχέδια της κυβέρνησης να αποτρέψει και άλλες «ολυμπιακές» στη πλάτη των Ελλήνων φορολογούμενων, συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις. Αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ σήμερα πως «ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών – όπως και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος- ανέφερε χθες στα ΝΕΑ ότι γίνεται “πόλεμος ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την εξυπηρέτηση των απανταχού κερδοσκόπων αεριτζήδων των αγορών”.

Παράλληλα, ασφυκτικές πιέσεις για απολύσεις ακόμη και μόνιμου προσωπικού των εποπτευόμενων ΔΕΚΟ και ιδίως του ΟΣΕ ασκούνται από την τρόικα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Για το υπουργείο η διατήρηση των θέσεων εργασίας αποτελεί την κόκκινη γραμμή, όπως έχει επισημάνει αρκετές φορές και ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας.

Οι πιέσεις για απολύσεις είναι μεγάλες για το πλεονάζον προσωπικό στον σιδηρόδρομο, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 2.500. Το σύνολο των εργαζομένων στον ΟΣΕ υπολογίζεται σε περίπου 6.000. “Πρέπει με το πρόγραμμα εξυγίανσης όπως έχει εκτιμηθεί να απασχοληθούν στον ΟΣΕ περίπου 4.000. Αυτό σημαίνει ότι 2.500 εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιηθούν αλλιώς”, τόνισε χθες ο κ. Ρέππας μιλώντας από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8».